HomeNyheterEr dette de beste sportsfilmene?
spot_img

Related Posts

Featured Artist

Kaleb Black

Painter

Kaleb started this adventure 7 years ago, when there was no real voice protecting the environment. His masterpieces promote saving the Earth.

Er dette de beste sportsfilmene?

Sportsfilmer deler vannene blant publikum og kritikere. Likevel har flere av dem satt tydelige og dype avtrykk på den internasjonale filmscenen.

Det finnes mange som synes sport er et meningsløst tidsfordriv som får ufortjent mye oppmerksomhet, og mange velger per automatikk bort film med referanser til sportens verden. Likefullt er det helt udiskutabelt av mange av historiens beste filmer har hentet inspirasjon fra idretten, og mange ganger er sporten et like godt symbol på livet som noe annet. Av den grunn tas det ofte utgangspunkt i sporten når en filmskaper jakter scener og historie til nye kioskveltere.

Vi har lagt hodene i bløt og samlet sammen noen av de beste, feteste og mest inspirerende sportsfilmene vi kan komme på, men vi vet naturligvis også at listen vår med garanti vil avlede diskusjoner.

Foxcatcher

De to brytebrødrene Mark (Channing Tatum) og Dave Schultz (Mark Ruffalo) er frontfigurer i et dystert tegnet bilde av idrettsverdenens råeste realiteter. Filmen er basert på den virkelige historien om milliardæren John du Pont (Steve Carrell) som personlig bryte-sponsor for Schultz-brødrene. Begge vant OL-gull i Los Angeles i 1984, men stod likevel med behov for pengestøtte i deres jakt på fortsatt suksess på slutten av 80-tallet.

John du Pont er imidlertid en mann som sliter med sine egne problemer, og han utvikler seg til å bli både kontrollerende og paranoid. Samarbeidet partene i mellom ender tragisk og filmen gir seerne et spennende, men meget dystert innblikk i et svært forstyrret sinn. 

Two For The Money

Walter Abrams (Al Pacino) styrer et av landets største sports-betting-firmaer og hyrer Brandon Lang (Matthew McConaughey), en tidligere fotballstjerne, til å styre butikken sammen med seg. De to utvikler et tett forhold, og sammen utgjør de det perfekte par. Pengene ruller inn, men den rosenrøde tilværelsen de to i mellom varer ikke evig. I dag har for øvrig tipping på nett blitt mer populært enn den mer tradisjonelle bookmakeren som fremstilles i filmen.

Millioner av dollar, avhengighet og personlig elendighet står mellom de to, og plutselig er ingenting som det ser ut til å være. Two For The Money er et spennende drama om hvem som til slutt lurer hvem. Historien er hentet fra virkeligheten.

Moneyball

Nok en film som baserer seg på en historie fra virkeligheten. Billy Beane (Brad Pitt) er manager for baseball-laget Oakland Athletics, men må se at manglende økonomi i klubben gjør avstanden frem til konkurrentene enorm. Beane er tvunget til å lete etter alternative metoder og møter økonomen Peter Brand (Jonah Hill). Han presenterer et revolusjonerende scouting-system basert på dyptgående statistikk som gjør at Beane og trener Art Howe (Philip Seymour Hoffman) fatter stor interesse. 

Brands system gjør at Oakland kan hente fullgode spillere langt billigere enn konkurrentene og plutselig blir laget til Beane konkurransedyktig, selv om det må overvinnes flere forskjellige hinder på veien.

Moneyball er en fascinerende historie om (sports)økonomi og det mentale spillet som foregår på bakrommene. Selv om historien er fra baseballens verden finner man relasjoner til de fleste idrettsgrener i verden. Dette er en film som fenger, interesserer og som de fleste kan relatere seg til, også dem som ikke er videre interesserte i sport.

Dette er bare et lite utplukk av gode sportsfilmer. Det er ikke sikkert du er enig, sannsynligheten for det er relativt liten med tanke på hvor mange gode filmer fra sportens verden som finnes der ute.

Latest Posts