HomeUncategorizedFilm som kilde til læring og inspirasjon
spot_img

Related Posts

Featured Artist

Kaleb Black

Painter

Kaleb started this adventure 7 years ago, when there was no real voice protecting the environment. His masterpieces promote saving the Earth.

Film som kilde til læring og inspirasjon

Det å se på film er kanskje først og fremst underholdning for de fleste av oss. En filmkveld foran TV-skjermen eller PC-en kan være både koselig og sosialt, enten du foretrekker komedie, skrekkfilmer, eventyrfilmer eller action.

Visste du at filmer også kan være en god kilde til læring? Og at du kan finne sårt etterlengtet inspirasjon i filmer?

Innhent faglig informasjon i filmer

De fleste filmer er basert på fiksjon, men det finnes også filmer som kan lære deg nyttige ting. Vi tenker da hovedsakelig på dokumentarfilmer. Det finnes dokumentarfilmer om det meste, noe som kan være en nyttig kilde til ny kunnskap.

Ønsker du å lære mer om bygg og arkitektur, for eksempel? Dersom du ønsker å lære mer om dette, er kilder som Fremtidens Bygg supre. Men hvorfor ikke supplere med en film om bygninger? Det finnes både dokumentarfilmer og spillefilmer om bygninger og arkitektur.

Du kan for eksempel se den amerikanske dramafilmen «The Architect» fra 2006, dersom du vil få et innblikk i livet som arkitekt. Eller hva med dokumentarfilmen «Sketches of Frank Gehry»? Hent inspirasjon og kunnskap!

Du kan også lære nyttige ting om andre fagområder via film. Er du interessert i teknologi og datasikkerhet? Nettsiden Mac-Antivirus.no gir deg mye kunnskap om sistnevnte, men suppler gjerne med noen filmer også. Hva med «The Social Network» som omhandler Facebook-gründeren?

Hvorfor bruke film til læring?

Det er mange gode grunner til å benytte seg av film som en del av læringsprosessen, enten du vil utdype deg i historie, matte, IT eller bygg. Det finnes filmer om det meste, og dette kan være et fint supplement til lesing av bøker og nettsider.

Mange synes det er tungt å lese bøker, for eksempel før en eksamen. Det kan i slike tilfeller være nyttig å prøve noe nytt. Når en ser på film er det ofte lettere å bli engasjert, enn dersom en bare leser tunge fagbøker.

Med levende bilder er det ofte lettere å forstå og lære. Har du barn som sliter med leksene? Da kan det kanskje være verdt å prøve film som et redskap for mer effektiv læring.

Film til inspirasjon

Mange ønsker ny inspirasjon i hverdagen. Kanskje du blogger eller skriver en bok? Dersom du får skrivesperre kan det være nyttig å se på noen inspirerende filmer. Enten det er en romantisk komedie eller en skrekkfilm, er det mye inspirasjon å hente.

Velg gjerne en film som er relevant for det du ønsker inspirasjon til. Trenger du kanskje inspirasjon til matlaging? Da finnes det mange gode filmer å velge mellom, der mat er temaet. Her finnes det både dokumentarer og spillefilmer.

Du kan også finne inspirasjon på andre måter. Kanskje du ønsker å finne deg selv? Da kan en film som «Eat Pray Love» gi deg mye nyttig inspirasjon.

Film brukt til undervisning

Det å benytte film til læring er slettes ikke noe nytt konsept. Her i Norge benyttes ofte film til undervisning i klasserommet, enten det er snakk om treningsteknikker i gym, historie eller noe annet.

Det er ingen hemmelighet at det fort kan bli kjedelig med ensidig læring, og dette vet også pedagoger. Elevene følger bedre med i timen dersom læringsmaterialet kan innhentes via levende film.

Enkelte ting er vanskelig å lære seg dersom en ikke ser hvordan det fungerer i praksis, og her er film et uvurderlig redskap. Bilder og film sier mer enn tusen ord, og kan derfor være langt mer nyttig enn tradisjonell undervisning.

Både barneskoler, ungdomsskoler, videregående og institusjoner innen høyere utdanning benytter film til undervisning.

Film til opplysning av allmennheten

Det finnes også andre eksempler der film blir brukt til læring. Dersom du har sittet på et fly, har du kanskje sett instruksjonsvideoen som viser deg hvordan en nødsituasjon skal håndteres. Slike videoer er viktige, og kan potensielt redde liv.

Det finnes også legekontorer og lignende som benytter seg av film. På venterommet kan du gjerne se en video som forklarer hvordan vonde ledd kan hindres – eller lignende.

Oppsummering – film til inspirasjon og læring

Du ser kanskje på film for underholdningens del, først og fremst. Men film kan også være et nyttig verktøy når det kommer til læring. Det finnes mange lærerike filmer å velge mellom, enten du vil lære mer om historie eller IT.

Film til læring blir også anvendt på skoler. Det er ikke uvanlig med film til undervisning i klasserom. Du vil også kunne se lærerike videoer på fly og lignende.

Dersom du trenger inspirasjon er film også et godt redskap. Filmer kan gi deg inspirasjon enten det handler om selvrealisering, matlaging eller noe annet.

Hvorfor bruke film til læring? Jo, fordi læring er enklere å oppnå dersom en benytter seg av ulike medier. Dersom du kun leser bøker, kan du fort gå lei. La deg inspirere og lære av film du også!

Latest Posts