HomeNyheterMed film som inspirasjonskilde
spot_img

Related Posts

Featured Artist

Kaleb Black

Painter

Kaleb started this adventure 7 years ago, when there was no real voice protecting the environment. His masterpieces promote saving the Earth.

Med film som inspirasjonskilde

Opp gjennom årene er det mange filmer som har banet vei for fantastiske spill. Vi tar en nærmere titt på noen av de.

Hvorfor er det attraktivt?

Vi ser det overalt. Spill som er basert på filmer og filmer som er basert på spill. En populær merkevare vil alltid appellere lettere til publikum enn noe helt nytt. Ettersom merkevaren allerede har opparbeidet seg en følgerskare er det attraktivt å utvide merkevaren til nye plattformer.

Det skjer ikke bare fra filmer og serier til spill, men også til spilleautomater, bøker, samlekort og mye mer. The Naked Gun har for eksempel blitt til en egen spilleautomat som deler ut en stor jackpot til vinneren. Samtidig som det er positivt for de som selger produktet, vil det styrke merkevaren å lansere den på plattformer med mye trafikk som for eksempel www.casinoeuro.com/no/. På den måten utvider merkevaren publikummet, i tillegg blir de selvfølgelig kompensert for bruksrettigheter.

Selv om flere av disse er opprinnelige basert på bøker eller tegneserier tar vi de for oss likevel. Det er nemlig først etter at en film har blitt utgitt at populariteten ligger til rette for lansering av et spill.

Spill som er basert på filmer

Ringenes Herre

Det har blitt lansert en rekke spill etter at Ringenes Herre-triologien tok av tidlig på 2000-tallet. Selv om filmen er basert på Tolkiens bøker var det ingen nevneverdige spill fra dette universet før Ringens Brorskap kom ut i 2001. Etter at filmene ble så populære har vi sett spill i mange ulike sjangre i etterkant.

Tilbake i 2004 ga EA ut et spill som skulle vise seg til å bli en klassiker. Nemlig Ringenes Herre: Kampen om Midgard. Dette er et strategispill der du styrer de ulike rasene i Ringenes Herre-universet for så å prøve å beseire fienden. Noen år senere kom de ut med en oppfølger i Kampen om Midgard II som også fikk mye ros av både kritikere og spillere.

Et annet hardtsatsende spill basert på Ringenes Herre-filmene er The Lord of the Rings Online. Det er et MMORPG der du kan spille med tusenvis av andre spillere fra hele verden. The Lord of the Rings Online skulle ta opp kampen med World of Warcraft, men har ikke maktet å gjøre det foreløpig. Likevel er det fortsatt et spill som spilles av mange.

Foruten om spillene ovenfor er vi også nødt til å nevne The Lord of the Rings: Two Towers og The Lord of the Rings: Return of a King. Begge disse spillene ble lansert til både konsoll og PC, og har siden blitt vaskeekte klassikere.

Andre nevneverdige spill er The Lord of the Rings: Conquest, LEGO Ringenes Herre, The Third Age og Guardians of Middle-Earth.

Batman

Det har vært nok av spill som er basert på de forskjellige Batman-filmene. Senest har Arkham serien fått meget god kritikk. Blant annet med Batman: Arkham City, Batman: Arkham Asylum, Batman: Arkham Knight og Batman: Arkham Origins. Andre spill det er verdt å nevne er DC Universe Online, LEGO Batman, Batman: The Telltale Series.

Star Wars

Med en så stor merkevare som Star Wars har det blitt lansert mange spill basert på denne merkevaren opp gjennom årene. De mest kjente er kanskje Star Wars Battlefront og Star Wars: Knights of the Old Republic. Andre spill basert på Star Wars-universet er online spillet Star Wars: The Old Republic, The Force Unleashed, Republic Commando, LEGO Star Wars, Jedi Knight, Rogue Squadron og Empire at War.

Jurassic Park

Jurassic Park var en knallsuksess da den kom ut i 1993. Med en slik popularitet har det selvfølgelig blitt laget noen spill basert på filmen. Blant annet Jurassic Park: The Game, Operation Genesis og nå nylig Jurassic World Evolution.

Hvilken film ønsker du å se som et spill i den nærmeste fremtid?

 

Latest Posts