HomemovieAdventurePippi Långstrump
spot_img

Related Posts

Featured Artist

Kaleb Black

Painter

Kaleb started this adventure 7 years ago, when there was no real voice protecting the environment. His masterpieces promote saving the Earth.

Pippi Långstrump

Pippi Langstrømpe er verdens sterkeste jente. Hun bor alene i en villa med apen og hesten sin, fordi mammaen hennes ikke finnes lenger og pappaen hennes jobber som kaptein på et skip langt ute på havet. Men Pippi klarer seg fint selv og sammen med vennene sine Tommy og Annika legger hun ut på spennende eventyr som de aller fleste av oss ville være misunnelige på – selv om det er mange farer på lur underveis.

Pippi er kjent for det røde håret og flettene som står rett ut til hver sin side, men sannheten om Pippi, som ble skapt av den ikoniske svenske forfatteren Astrid Lindgren, er så mye mer enn det. Og så mye mer enn en fiktiv figur. Det hun representerer har gjort henne til et kulturelt ikon som ikke bare har sikret henne en plass på barnerommet for generasjoner etter sin fødsel, men har også blitt en referanse for likestilling og en mer realistisk fremstilling av jenter i litteraturen.

En barndomsheltinne

Pippi Langstrømpe har på mage måter beveget seg fra å bare være en karakter i en barne-fortelling til å bli et kulturelt ikon. Dette er fordi hun på mange måter var en veldig annerledes enn det de absolutt fleste andre forbildene som jenter hadde da karakteren hennes for første gang kom ut i bokform. Pippi Langstrømpe var den typen jente som mange jenter følte seg som, men ikke var representert i de fortellingene man leste og så.

Pippi fikk derfor raskt status som noe mer enn bare en karakter i en bok, men et forbilde og en representasjon av at jenter er minst like tøffe som gutter. I fortellingene om Pippi er hun faktisk mye tøffere enn de guttene som er med i fortellingen og det er ikke bare bare, når alle andre fortellinger ikke handler om tøffe jenter. Hun er ikke bare verdens sterkeste jente i fortellingen, fordi hun kan løfte hesten sin over hodet, men også verdens sterkeste forbilde for små jenter og gutter.

Pippi Langstrømpe drar til sjøs

Det finnes mange fortellinger om Pippi Langstrømpe og flere av dem har blitt gjort om til filmer, der man kan følge noen av de eventyrene som Pippi og vennene hennes Tommy og Annika legger ut på. I filmen “Pippi Langstrømpe Drar til Sjøs” får Pippi plutselig en dag en flaskepost som viser seg å være fra pappaen hennes. Han heter Kaptein Langstrømpe og jobber ute på sjøen, noe som er grunnen til at Pippi bor alene i huset deres sammen med apen og hesten sin.

I historien har pappaen til Pippi blitt tatt til fange og Pippi, Tommy og Annika må legge ut på en reise til den sydhavsøya der sjørøverne holder han fanget. Pippi er selvsagt tøff og nøler ikke et sekund før hun bestemmer seg for å dra for å befri pappen sin. Til tross for de mange farene på veien og de mange utfordringene de møter når de kommer til Porte Pilus, som er et sted der sjørøverne hersker, klarer de likevel å utføre oppdraget med stor suksess.

Regissør(er):

Olle Hellbom

Produsent(er):

Ernst Liesenhoff, Olle Nordemar,Ernst Liesenhoff, Olle Nordemar

Skuespiller(e):

Inger Nilsson,Pär Sundberg,Maria Persson,Hans Clarin,Paul Esser

Adventure,Family

Previous article
Next article

Latest Posts