spot_img

Related Posts

Featured Artist

Kaleb Black

Painter

Kaleb started this adventure 7 years ago, when there was no real voice protecting the environment. His masterpieces promote saving the Earth.

Split

Hva skjer når tre unge jenter blir kidnappet i bil fra parkeringsplassen på et kjøpesenter? Jentene blir holdt fange i en kjeller og handlingen blir mer grøssende når det viser seg at kidnapperen har en splittet personlighet. Nå er det ikke bare en person de skal rømme fra, mannen har hele 23 forskjellige personligheter og det blir opp til jentene å finne ut hvem de skal samarbeide med for å flykte fra gjerningsmannen.

En grøssende thriller

Split er en grøsser og thriller fra 2016, skrevet og regissert av M. Night Shyamalan. Filmen har en IMDB score på 7.3 og er en del av triologien «Unbreakable». Den urovekkende kidnapperen er hovedpersonen i filmen og blir spilt av James McAvoy. Karakteren skal være inspirert av Billy Milligan som er kjent for å ha brukt sin splittede personlighet i en rettsak i USA. Filmen tar deg inn i livet til de 23 personlighetene og byr på grøssende scener du sent vil glemme.

En splittet personlighet

Kidnapperens ekte «jeg» og lederen av alle personlighetene er Kevin Wendell Crumb. Han prøver så godt han kan å holde styr på de ulike delene av seg selv. Han går til sin trofastere psykolog, Dr. Fletcher som sin mest rolige personlighet, Barry. I starten av filmen virker Kevin mer eller mindre normal, og han klarer å holde styr på de forskjellige personlighetene, men under filmens gang blir han mer og mer ustabil. 

Den første av personlighetene vi blir introdusert til er Dennis. Det er han som er ansvarlig for kidnappingen av jentene og er den karakteren som kan være mest skadelig for dem. Derfor forsøker de andre personlighetene å hindre han fra å komme frem. En av disse er Ms. Patricia, som forsøker å holde styr på hvilken del av Kevin som får vise seg. Hun opptrer som en høflig og moderlig karakter, men man får også se hennes sterke perfeksjonist behov, som gjør henne svært ustabil. Filmen tar til nye, gysende høyder når Kevins yngste personlighet, ni år gamle Hedwig kommer til syne. Hedwig blir venn med jentene, og de håper at han er veien ut av fangenskapet.

«Glass»

Det er Kevins mange personligheter som gjør filmen så spennende og interessant. Det tilføyer en ny høyde i en film med et tema man har møtt tidligere. Filmens etterfølger «Glass» fra 2019 er en superhelt film og fungerer som en crossover fra de to andre filmene i triologien. Her blir karakteren David Dunn låst inne på et mentalsykehus sammen med sin største fiende Mr. Glass og den splittede personligheten fra filmen Split. Her vil du møte noen av de tidligere karakterene og personlighetene til Kevin, og du kan blant annet forvente å møte unge og naive Hedwig igjen.

Split er en film for deg som er glad i ekle grøssere som byr på gysende scener og ettertanke. Filmen viser gode skuespiller talenter der James McAvoy og Anya Taylor-Joy spiller hverandre gode. De mange personlighetene og ubehagelige situasjonene gjør filmen spennende og en av de bedre thrillerne i filmverdenen.

Previous article
Next article

Latest Posts