HomeUncategorizedEvig populær barnefilm
spot_img

Related Posts

Featured Artist

Kaleb Black

Painter

Kaleb started this adventure 7 years ago, when there was no real voice protecting the environment. His masterpieces promote saving the Earth.

Evig populær barnefilm

Når det kommer til Skandinavisk kultur, er det vanskelig å snakke om en oppvekst uten Astrid Lindgren og Pippi Langstrømpe. På mange måter ha Astrid Lindgren vært en slags bestemor for alle som har vokst opp i Skandinavia og fra norsk barne-tv kjenner vi utallige fortellinger fra henne. Hun har vært bestemoren med de aller beste fortellingene og ikke minst fortellinger som vekker nostalgi hos oss resten av livet.

Det går faktisk nesten ikke an å vokse opp i Skandinavia uten å bli bestevenner med alle karakterene som Astrid Lindgren skapte. Det at hun skrev fortellinger som var til barn, men inkluderte mange vanskelige følelser i tekstene sine, gjorde at de tilførte hele barne-tv segmentet en helt ny dimensjon og det er ikke noe som kan sammenlignes med noen annen forfatter som skriver barne-bøker. For Astrid Lindgren hadde et helt spesielt talent.

En svensk nasjonalskatt på norsk

Da Pippi Langstrømte ble vist på norsk barne-tv var det på mange måter en interessant opplevelsene for oss små. For de snakket faktisk både norsk og svensk. De snakket bokstavelig talt norsk og svensk oppå hverandre – det originale svensk under og de norske stemmene ovenpå. Det føltes rart da vi var små, men noe det har gjort er å øke forståelsen for svensk hos flere generasjoner av nordmenn.

For selv om alle de skandinaviske språkene ligner på hverandre og det er mange likheter i språkene våre, både når det kommer til det danske språket og det norske språket, så er det ganske utrolig å se hvor mye bedre nordmenn er til å forstå svensk, sammenlignet med noen annen kombinasjon – og det er utelukkende på grunn av Astrid Lindgren og Pippi Langstrømpe.

De svenske nasjonalskattene som ble delt på dobbelt svensk og norsk skapte altså en forståelse ikke bare for den svenske kulturen som Astrid Lindgren formidler i tekstene sine, men også for det svenske språket. Og selv om det sikkert ikke var meningen, så er det en skatt man kan ta med seg inn i livet som voksen – hun har på en måte styrket det skandinaviske samholdet med de vakre fortellingene sine om kjærlighet og død , utfordringer og vennskap.

En filmkveld for hele familien

Når det kommer til Astrid Lindgrens mange universer og ikke minst den legendariske Pippi Langstrømpe, så er det mange ting man som voksen gleder seg til med å få barn. For det å kunne videreformidle det fantastiske universet hennes, og ikke minst få lov til å se alle filmene og lese alle bøkene igjen, er noe som faktisk ikke bare er for de små, men også for de voksne. Så det å lage til en skikkelig koselig filmkveld med Astrid Lindgren og Pippi Langstrømpe er nesten like mye for foreldrene som det er for ungene.

Det er faktisk litt magisk hvor nostalgisk Pippi Langstrømpe er for mange av oss og det å få en filmkveld med ungene der de kan bli kjent med henne også, er en skikkelig fin ting å gjøre sammen som familie. Og når man har sett Pippi Langstrømpe venter det jo mange, mange andre fortellinger fra Astrid Lindgren etter henne.

Latest Posts