HomeUncategorizedBli kjent med Elsas magiske krefter
spot_img

Related Posts

Featured Artist

Kaleb Black

Painter

Kaleb started this adventure 7 years ago, when there was no real voice protecting the environment. His masterpieces promote saving the Earth.

Bli kjent med Elsas magiske krefter

Det er ikke mange som har gått glipp av Disney-filmen Frost som ble introdusert for de Norske kinoene i 2013. For etter det har det man kanskje til og med kan kalle “fenomenet” Frost aldri forsvunnet og forventingene var mange da Frost 2 kom ut på Norske kinoer i 2019. Og selv om Frost 2 er ute, er de fleste foreldre ikke fri fra sangene fra originalen enda.

Da Frost kom ut gikk det ikke særlig lenge før det føltes som at hele verden var besatt av filmen, sangene og ikke minst hele det universet som Disney har bygget opp rundt karakterene – og ikke minst i Skandinavia, for Frost er nemlig skrevet i forhold til den nordiske kulturen, den kalde og lange vinteren vår og all den magien som ligger i den Skandinaviske historien.

Dypere inn i nordisk kultur

I motsetning til Frost, som tok utgangspunkt i den Skandinaviske kulturen, tar Frost 2 oss med til den Skandinaviske urbefolkningen Samer, der Disney har hentet mye av inspirasjonen til filmen. I Frost 2 blir vi med på reisen Elsa, Anna, Kristoffer, Olaf og Sven legger ut på, på jakt etter sannheten bak hvorfor Elsa ble født med de magiske kreftene sine.

Dronningriket Arendelles er truet av undergang og det blir deres oppgave å rette opp i det som ligger bak trusselen. Det er en urett som dronningens forfedre gjorde som ligger bak det og den farefulle ferden de legger ut på til urbefolkningen skjuler ikke bare redningen av Arendelles, men også sannheten bak de magiske kreftene til Elsa. Den samiske befolkningen er en stor del av norsk og ikke minst Skandinavisk kultur.

Samene er den nordiske urbefolkningen og finnes helt nord i både Finland, Sverige og Norge og selv om de ofte ikke har blitt behandlet med den respekten de burde – noe de har til felles med alle urbefolkninger over hele verden for den saks skyld, så prøver man i det moderne Norge å gjøre bot på noe av den uretten som ble utført mot samene og det samiske folket som helhet.

Samisk kultur og språk er noe av det Disney har hentet inspirasjon fra da de laget Frost 2 og det er et viktig valg når det kommer til representasjon. For nettopp representasjon er en ufattelig viktig del av hvordan vi kan opplyse om betydningen av kulturene man representerer og skaper mer mangfold og sammenhørighet. Og det trenger vi, for ingenting er vunnet når man ikke anerkjenner viktigheten av mangfoldet av kulturer – selv innenfor Skandinavia.

Lag en skikkelig hyggelig familiekveld

Nå som Frost 2 har blitt tilgjengelig er det duket for en fantastisk mulighet for å holde et Frost-maraton, der man kan se både den første filmen og Frost 2 etterpå. Det å se filmene i kombinasjon rett etter hverandre gir historien en helt annen dybde enn det gjør å se dem hver for seg fordi man kommer mye dypere inn i historien.

Så ta ungene under armen, plasser dyna i sofaen, lag en digg pizza, kjøp noe smågodt eller potetgull (eller kanskje til og med begge deler) og sett dere til rette og nyt en fantastisk filmkveld i selskap med Elsa og Anna.

Latest Posts