HomeUncategorizedEn barndomshelt som aldri forsvinner
spot_img

Related Posts

Featured Artist

Kaleb Black

Painter

Kaleb started this adventure 7 years ago, when there was no real voice protecting the environment. His masterpieces promote saving the Earth.

En barndomshelt som aldri forsvinner

Når det kommer til barne-tv, er det alltid å se hvor imponerende utviklingen er gjennom årtiene. For selv om Brannmann Sam så dagens lys for første gang i 1987 har ikke populariteten hans forsvunnet, til tross for at det har kommet mange og ikke minst mer moderne karakterer og barne-tv favoritter siden den tid.

Barne-tv er en av de tingene som virkelig blir formidlet ned gjennom generasjonene og det er noe av grunnen til at vi ser gamle favoritter fortsette som sterke gjengangere i generasjon etter generasjon etter generasjon. Det er noe med nostalgien det å se Brannmann Sam sammen med barna sine gir, som ikke helt kan sammenlignes med noe annet og det å få lov til å oppleve sine egne favoritter på nytt, gjennom barnas øyne, er noe de aller fleste foreldre drømmer om.

Verdens beste brannmann

Brannmann Sam er opprinnelig en britisk animert stop-motion serie som er satt i den walisiske byen Pontypandy og er ikke et ekte sted, men navnet er kombinert av byer som ligger omtrent der hvor området fortellingen foregår ligger i virkeligheten. Som barn ser man Brannmann Sam som en helt – han er modig, hjelper andre når de trenger det og er snill og tøff på en gang.

Etter mange år på skjermen er Brannmann Sam fortsatt bland de absolutte favorittene bland barn i dag og jeg kan nesten ikke se for meg hvordan man skulle erstatte han med en annen brannmann på barne-tv uten at det ble ramaskrik blant både barn og ikke minst foreldrene deres. For det er en karakter som alle som har barn nå har vokst opp med og den magien som ligger i å kunne formidle det man selv elsket videre til barna sine er litt mer magisk enn det man kan forestille seg før man er der.

Brannmann Sam er en ordentlig bra fyr og et godt forbilde. Han kjeder seg aldri på jobb og gjør alltid sitt aller beste – og alle vet at de kan ringe han når de er i knipe, for han og mennene hans er de absolutt beste til å hjelpe uansett hva uhellet er. Den gule brannbilen tar han alltid dit han trenger å være, og den heter Jupiter, mens redningsbåten heter Titan, fartsfantomet Neptun og ikke nok med det, han har også en redningsbil som heter Mercur og er en kul firhjuling og et helikopter som heter Wallaby 1 og sammen er de ustoppelige!

En skikkelig koselig filmkveld med ungene

Når man har fått barn som er i den alderen der de begynner å like de samme karakterene som man selv gjorde når man var liten gir det en unik mulighet for ikke bare å oppleve historiene på nytt, men også muligheten til å oppleve dem fra et helt nytt perspektiv – nemlig barnas.

Det å lage en filmkveld sammen der man kan kose seg med filmer der foreldrene allerede kjenner historiene og se barnas glede, er ikke akkurat en filmkveld noen har lyst til å gå glipp av. Man kan vel egentlig nesten ikke forestille seg noe mer koselig enn akkurat det.

Latest Posts