HomeNyheterDen Stygge Andungen
spot_img

Related Posts

Featured Artist

Kaleb Black

Painter

Kaleb started this adventure 7 years ago, when there was no real voice protecting the environment. His masterpieces promote saving the Earth.

Den Stygge Andungen

Når det kommer til film er det mange klassikere som man tåler å bli sett igjen og igjen. For mange av oss, er det å se på filmer som vi likte å se på som barn, være noe av det som gjør at vi får den gode følelsen som kan være vanskelig å få når man ser på noe nytt. Derfor er tegnefilmer og andre filmer vi så da vi var små, noe som mange koser seg med også når de er voksne. Det er blant annet mange filmer basert på eventyrene til H. C. Andersen.

Et av de aller mest kjente eventyrene til H. C. Andersen er den stygge andungen, som har blitt en evig klassiker på grunn av den underliggende metaforen. Metaforen handler om å føle at man ikke er på rett sted, at man føler seg annerledes og utenfor – at det egentlig ikke er noen plass i verden for deg. Men det handler egentlig bare om å finne et sted som er det riktige for deg – akkurat sånn som andungen i historien gjør.

Handlingen i Den Stygge Andungen

Den Stygge Andungen handler om en svane som ender opp med å bli født i redet til en and i stedet for den svanen den hørte hjemme hos. Det at den ble født på feil sted, gjorde at den så helt annerledes ut og ikke minst følte seg veldig utenfor. Og ikke bare følte den at det var sånn, det var faktisk sant – for alle rundt den stygge andungen oppførte seg på en måte som gjorde at dette var riktig.

Men etter hvert som den stygge andungen begynner å tvile aller mest på seg selv, ser den noen som ligner seg selv, og det blir tydelig at den ikke var feil, men bare hadde blitt født på feil sted. Den egentlige mammaen ble veldig glad for å få den tilbake og den ble tatt imot med åpne armer av alle de andre andungene. Den var endelig hjemme og fant ut av at den ikke egentlig var annerledes, men at den bare ikke var på riktig sted.

Grunnen til at denne fine fortellingen er så populær og har funnet veien inn i så mange hjerter, er at det er en fortelling som er så lett å kjenne seg igjen i, er at det er så mange av oss som har følt oss, eller føler oss som den stygge andungen på et eller annet tidspunkt i livet.

Andre H. C. Andersen-eventyr som er filmer

Det er mange andre av eventyrene til H. C. Andersen som har blitt populære filmer, og blant dem finner vi følgende:

  • Den Lille Havfruen
  • Svaneprinsessen
  • Fyrtøyet
  • Prinsessen på erten

Noe av det fantastiske med disse eventyrene er de moralen som ligger bak dem, og disse fungerte før i tiden som mye mer enn underholdning, og like mye som god oppdragelse og innlæring av moral og etikk i samfunnet. Derfor er disse eventyrene, også når de er omgjort til film, viktige – uansett om historiene stammer fra lenge siden, for de er like viktige i dag som noensinne før.

Latest Posts