HomeNyheterBrannmann Sam
spot_img

Related Posts

Featured Artist

Kaleb Black

Painter

Kaleb started this adventure 7 years ago, when there was no real voice protecting the environment. His masterpieces promote saving the Earth.

Brannmann Sam

Brannmann Sam er den av de aller mest ikoniske figurene når det kommer til barne-tv og til tross for at serien første gang så dagens lys for flere tiår siden, er ikke Brannmann Sam mindre populær nå enn det han var i begynnelsen. Måten serien har utviklet seg på er bygget på det sterke fundamentet som ble skapt da den hadde premiere i 1978 og til tross for stigende konkurranse har serien sett en økning i popularitet.

Barne-tv og de figurene som ruller over skjermen kan virke trivielt, men hvis tiden har vist oss noe, er det at det å selv få barn ofte fører til at all den nostalgien som hører til den tiden man selv var barn plutselig dukker opp, og man får et dypt og brennende ønske om å formidle det videre til sine egne barn. Her har Brannmann Sam virkelig vist seg å være en viktig del av den kultur-arven som vi tar med oss fra barn til voksne og har derfor blitt tatt med fra generasjon til generasjon til generasjon og det stopper ikke her.

En ekte barndomshelt

Brannmann Sam kan ikke sies å være noe annet enn en ekte barndomshelt, det er derfor han har overlevd så mange generasjoner og sett en så høy økning i popularitet. Det å se barna oppleve og reagere på ens egne favoritter er noe som har vist seg å være en viktig del av hvordan disse seriene holder seg i live og sterke. Og ikke bare derfor, for karakterene i seg selv har mye med det å gjøre også.

Når det kommer til denne serien handler det om både mykere kvaliteter og de litt mer tøffe kvalitetene og kombinasjonen av dem har gjort Brannmann Sam til et forbilde som er verdt å ta vare på. Men hvem er egentlig Brannmann Sam?

Byens beste brannmann

Brannmann Sam er en britisk serie som siden sin premiere har spredd seg vidt og bredt både i Europe, Norden og andre steder i verden. Serien ble opprinnelig laget ved hjelp av teknikken stop-motion og er produsert med tanke på å formidle den walisiske kulturen, som er en del av det Britiske imperiet som ofte glemmes.

Serien er satt i byen Pontypandy, som ikke er en ekte by, men navnet er basert på navnet på to helt ekte byer som ligger i Wales og derfor er det en ekstra liten oppmerksomhet til det der. Brannmann Sam er en helt i den byen han bor og jobber og sammen med både vennene sine, den gule brannbilen Jupiter, redningsbåten Titan, redningsbilen Mercur og fartsfantomet Neptun, den kule firhjulingen og ikke minst helikopteret Wallaby, er han bare en telefon unna.

Han rykker ut når som helst til hvor som helst, enten det er brann eller en søt katt har klatret opp i et tre og ikke kommer seg ned igjen. Han er både tøff og pålitelig og ikke minst veldig snill og hjelpsom, noe som gjør han til både den perfekte borgeren i byen og ikke minst den beste brannmannen. Alle vet at de alltid kan ringe til Brannmann Sam.

Latest Posts