HomeUncategorizedFengselsdrama fra Leon Bashir
spot_img

Related Posts

Featured Artist

Kaleb Black

Painter

Kaleb started this adventure 7 years ago, when there was no real voice protecting the environment. His masterpieces promote saving the Earth.

Fengselsdrama fra Leon Bashir

Norsk film har virkelig blitt satt på kartet de siste årene og en av de filmene som har gjort det bra er Gjengangere. Filmen er regissert av Leon Bashir om har mange andre flotte filmer bak seg og i denne filmen slår han virkelig til igjen. Stilen hans er gjenkjennelig og noe folk liker veldig godt.

Det å formidle miljøer som er litt utenfor det helt vanlige er noe han gjør bra og Gjengangere er ikke en unntagelse fra dette. Filmen som kom ut i Norge i 2017 handler om mannen Josef, som etter mange år som yrkeskriminell har brukt det meste av det vokste livet sitt bak lås og slå i Norges fengsler.

En familietragedie

Selv om Josef, som er hovedrollen i filmen Gjenganere har vært kriminell hele livet og har kriminelle handlinger som det normale i stedet for unntagelser i livet, endrer alt seg likevel når den yngre broren hans dør. For ikke bare dør den yngre broen til Josef, men han dør faktisk som en konsekvens av det livet som Josef lever. Fordi han håndterer ting på en litt mindre god måte ender han opp med å rane en bank som resultat på nyheten om brorens dør og ender rett tilbake i fengsel.

Men denne gangen er ting litt annerledes. For når Josef sitter i fengsel nå har han plutselig fått inn et perspektiv som han ikke hadde før den yngre broren hans døde og når han møter en yngre gutt inne i fengselet gjør han det til sin oppgave å sørge for at han ikke ender opp som han eller broren hans gjorde. For selv om det kanskje føles for sent for broren og han føler han at det dukker opp en mulighet gjennom Chris.

Den naive gutten Chris har allerede vært inn og ut av det kriminelle miljøet mange ganger og blir alltid trukket tilbake inn i noe som ikke er bra for han eller fremtiden hans og Josef gjør det til sin oppgave å oppdra han så godt som mulig for at han skal kunne komme seg ut av spiralen. Å redde Chris fra bandene er en stor og viktig del av historien som utspiller seg i Gjengangere

Det er duket for en viktig filmkveld

Hvis man som storesøster eller storebror har yngre søsken som begynner å bevege seg inn i midten av tenårene kan dette være en god film å se sammen. Den er helt klart ikke noe for de yngste alene, men det å se den sammen med storesøsken kan være en verdifull ting som man ikke skal ta lett på. For selv om man forhåpentligvis ikke kan speile seg i Josef er det likevel ganske mye å hente her i forhold til det å kunne starte mange spennende og viktige samtaler.

Selv om Gjengangere behandler alvorlige temaer er det likevel en fin mulighet for å skape god stemning. Pizza fra Peppes med ekstra rømmedressing, en stor Cola på deling og litt smågodt og chips til etterpå er absolutt ikke å forakte og kan kanskje være med på å overtale lillebror eller lillesøster til å være med å se den.

Latest Posts