HomeUncategorizedFortsatt håp for KINO
spot_img

Related Posts

Featured Artist

Kaleb Black

Painter

Kaleb started this adventure 7 years ago, when there was no real voice protecting the environment. His masterpieces promote saving the Earth.

Fortsatt håp for KINO

Kinoene kommer til å dø sa folk da TV kom på femtitallet, da VHS kom på syttitallet, da hjemmekino kom på åttitallet, og da streaming kom for noen år siden. Nå sier de det igjen fordi Hollywood vil gjøre slutt på at film skal først på kino.

Forslagene fra Hollywood om å redusere kinoenes hellige nitti dager, eller dagene da filmene eksklusivt ble vist på kino, skremmer vannet av mange filmentusiaster, men er kinoene virkelig i ferd med å dø. Sannsynligvis ikke. Ser vi nærmere på historien har kinoene vært ute i hardt vær før, men hver gang har bransjen ikke bare overlevd, men kommet styrket ut av krisene.

90 dager

Kinobransjen har i snart ti år forsøkt å bekjempe trusselen om å redusere eller fjerne de nitti dagene film er eksklusivt for kino. Nå ser det ut til at slaget er tapt. Til tross for at studioer som Warner Bros og Universal Pictures lanserer sine egne streaming tjenester er ikke sjarmen forsvunnet fra kino. En beslutning om å la en film ha premiere på streaming-kanalen i stedet for på tusenvis av kino skjermer rundt om i verden, sitter langt inne hos sjefene i Hollywood. 

Hvis produsentene hadde gått på Netflix-toget for noen år siden, kunne de sett langt etter den avkastningen som de beste filmene har oppnådd på globalt billettsalg de siste årene. Fortsatt er det altså mye som lokker folk til kinoene. Det er et sted for å se og bli sett, det er en annen atmosfære når man sitter i samlet flokk, og det er ikke til å komme bort fra at popcorn fortsatt smaker best på kino.

Kalde land liker kino

Kanskje må kinoene utvikle og fornye seg, men slik enhver bransje må tåle utfordringer og søke nye muligheter i kampen for å overleve, må også kinoene gjøre det samme. Men til tross for at mange nå dømmer bransjen nord og ned, er det fortsatt mange i norden som tror på kinoens rett til å leve. 

Over hele Skandinavia, på nettsider som messutjatalot.fi kan man lese om folk som ser frem til et kinobesøk. Kanskje folk i kalde land har en ekstra grunn til å søke sammen inn i varmen? Store deler av året er for kalde til å sitte på uterestauranter eller stå på gatehjørnet og diskutere verdensproblemene. Da er foajeen på kinohuset å foretrekke,

Kinoene har alltid hatt konkurranse fra andre underholdnings institusjoner, men selv om noen er hjemme i dag og vinner penger på counterstrikebetting.net, kan det hende de velger kino i morgen. Det som er sikkert er at kinoene alltid slår tilbake og utvikler seg i takt med samfunnet.

Kinoen oppgradere for eksempel teatrene fordi filmfolket  krever en mer komfortabel filmopplevelse, men også lokalene utenfor oppgraderes med mat og drikke. Det er vanlig at folk går ut og tar en drink eller en øl etter et kinobesøk. Der kan folk diskutere mer enn bare filmen de akkurat har sett. Både voksne og barn vet at kino er mer enn en flukt fra virkeligheten. Det er også en flukt fra en ensformig hverdag.

Latest Posts