HomeUncategorizedHøydepunkter fra den 77. Utgave av Golden Globe
spot_img

Related Posts

Featured Artist

Kaleb Black

Painter

Kaleb started this adventure 7 years ago, when there was no real voice protecting the environment. His masterpieces promote saving the Earth.

Høydepunkter fra den 77. Utgave av Golden Globe

Den 77. Utgave av den prestisjetunge prisutdelingen Golden Globe gikk av stabelen

Storfavoritten 1917

Sam Mendes’ filmmesterverk 1917 gjør seg helt klart gjeldende som en av årets store prisvinnere. Filmen følger to spirende helteskikkelser på et farefullt oppdrag i skyttergravene i Frankrike i 1917. 1. verdenskrig er på sin høyde, og dødstallene er astronomiske. Sjansen for at oppdraget lykkes er minimal. Vi følger de to gjennom et simulert one-cut, altså er filmen laget for å se ut som den er skutt i realtid som et sammenhengende opptak. Ikke ulikt det grepet som ble brukt i Erik Poppes 22.juli fortelling fra Utøya i 2018. Dette visuelle grepet viser seg å være svært populært, nettopp fordi det suger tilskueren inn i handlingen og historien og muligheten er der for å skape et særdeles nært og gjennomtrengende portrett av en krig.

Ikke overraskende vant derfor 1917 en Golden Globe pris for beste regi, og veien er herved banet for Oscar-racet i februar 2020. Også til denne prisen er 1917 en storfavoritt. Her kan du lese mer om alle de aktuelle filmene.

En tydelig inspirasjonskilde

Vi ser i år en tendens til filmer med et stadig mer glamorøst og dataperfeksjonert uttrykk, som vi kjenner fra online spill. En tydelig inspirasjonskilde til det visuelle uttrykket som blir en gjenganger fra 2019 er det visuelle temaet fra som norgekasino.com. Dette er en økende tendens, som bare vil bli større i takt med dataanimasjonens utvikling de neste årene, men det er også andre uttrykk som gjør seg gjeldende i årets prisvinnere.

Tarantino vender tilbake

En annen favoritt som høstet rosende kritikker og massivt kinobesøk i 2019 var Tarantino’s Hollywood-fantasi Once Upon a Time In Hollywood med selveste Leonardo DiCaprio og Brad Pitt i hovedrollene. Filmen portretterte faktiske historiske hendelser i forbindelse med blant annet mordet på Roman Polanski’s kone Sharon Tate i 1969. Dette var en hendelse som rystet Hollywood, og Tarantino’s fantasifulle grep om tilværelsen, smitter også over på historien som blir gjenfortalt på en helt ny måte.

Jon Bong Hoo’s Parasite tar gullmedalje

Den verdensberømte regissøren Jon Bong Hoo sin nye film Parasite, vant ikke bare den prestisjetunge gullpalmen i årets utgave av Cannes-festivalen, men også ved Golden Globe-utdelingen vant den for beste internasjonale film. Filmen er en historie om en klassereise, og skildrer det enorme skillet mellom rik og fattig i Syd-Korea, og hvordan de fattige blir de rikes parasitter – i overført betydning. Filmen er også nominert til en Oscar, og det forventes at den også går av med seieren her.

Et prisras uten like

Av andre prisvinnere fra den 77. Utgave av Golden Globe, er det verdt å nevne Joaquin Phoenix’ rolleprestasjon i Gotham-eventyret Joker. Filmen er en av de mest sette på kino i 2019 og det er takket være Phoenix’ skildring av karakteren Joker. Mange mener til og med at hans prestasjon som Jokeren kan utdanke Heath Ledger’s legendariske skildring av samme i Christopher Nolan’s Batman-film The Dark Knight. Joker vant også for beste filmmusikk, og prisen gikk derfor til den islandske komponisten Hildur Gudnadottir.

Det ble også en pris til Laura Dern for hennes birollekarakter i The Marriage Story, som hadde premiere på filmfestivalen i Venezia og senere på Netflix og utvalgte kinoer i november. Dern spiller en advokat, som ikke lar seg pille på nesen, og gjør en særdeles minneverdig figur.

Prisen for beste miniserie gikk til suksesserien Chernobyl og HBO, som har høstet sterke kritikker her hjemme og vekket en helt ny interesse for atomkatastrofen i Chernobyl.

Vinnerne av Golden Globe høster heder og ære, og mange spekulerer i at å vinne de forjettede prisene også øker sjansene i det kommende kappløpet om Oscar-statuettene. Det vil tiden vise.

Latest Posts