HomeUncategorizedFem fantastiske filmer med tema sport – som er basert på hendelser...
spot_img

Related Posts

Featured Artist

Kaleb Black

Painter

Kaleb started this adventure 7 years ago, when there was no real voice protecting the environment. His masterpieces promote saving the Earth.

Fem fantastiske filmer med tema sport – som er basert på hendelser fra virkeligheten

Idrett og sport er fylt med spenning, følelser, oppturer og nedturer – og det er ikke rart at både spill på odds og filmer basert på virkelige hendelser fra sportens verden er svært populære. Det finnes selvfølgelig nok av filmer som er mer eller mindre fiktive, men samtidig finnes det mange fantastiske historier fra virkeligheten som gjør seg svært godt som film.

Ofte handler disse filmene om underdogs som kjemper seg opp mot alle odds, og det er et tema som fortsetter å fascinere. Det er også denne uforutsigbarheten som gjør det så spennende å spille på odds. Du kommer selvfølgelig langt med statistikk og evne til å tolke tilgjengelig informasjon, men hvis du skal vinne stort på for eksempel Betsson Odds må du også ha evnen til å finne de litt mer uforutsette resultatene.

  1. Miracle

I denne filmen fra 2004 møter vi blant andre Kurt Russell som trener Herb Brooks. Dette er en klassisk historie om det amerikanske laget som overraskende slår de store favorittene fra Sovjetunionen i ishockey. Det er viktig å se betydningen av dette i lyset av situasjonen i USA i tiden rundt 1980, med krigen i Vietnam, Iran-krisen og andre nederlag ferskt i minne.

  1. Remember the Titans

Også dette er en amerikansk film, fra år 2000. Det er Denzel Washington som har hovedrollen i form av trener Herman Boone. Hovedtematikken er integrasjonen av afroamerikanske elever i laget som spiller amerikansk fotball for T.C. Williams High School. Sporten er kanskje relativt ukjent for nordmenn, samtidig er historien minst like viktig den dag i dag.

  1. Chariots of Fire

Denne britiske filmen fra 1981 dreier seg om tiden rundt Sommer-OL 1924, og de to atletene Harold Abrahams og Eric Liddell. Det er kanskje spesielt filmmusikken som mange vil kjenne igjen med en gang, men historien i filmen har et alvorlig tema med jødiske Harold Abrahams som løper for å kjempe mot antisemittisme.

  1. Cinderella Man

En amerikansk film fra 2005 med Russell Crowe i hovedrollen som bokseren James J. Braddock. Dette er enda en film som bygger på den klassiske oppskriften med en underdog som kjemper seg tilbake mot alle odds. Vi får følge veien tilbake etter at Braddock brekker hånden sin i en kamp mot Tommy Loughran i 1929. Det finnes selvfølgelig mange andre filmer med tema boksere, der for eksempel Ali også er et godt alternativ.

  1. Seabiscuit

Hovedrollen i Seabiscuit er litt annerledes fra de andre, da det er hesten ved navn Seabiscuit som står i sentrum. På samme måte som for eksempel Miracle finnes det en dypere mening i denne filmen. Seabiscuit levde i perioden 1933 – 1947, som overlapper med tiden det USA prøvde å komme over den store depresjonen. Derfor handler historien ikke bare om å komme seg opp i ledelsen i et løp, men også å komme tilbake i kontroll over sitt eget liv.

Det finnes selvfølgelig en mengde andre svært gode filmer med tema idrett, som også er inspirert av hendelser fra virkeligheten. I tillegg er sport en tilnærmet utømmelig kilde til inspirasjon, så vi vil se mange spennende filmer av denne typen også i fremtiden.

Latest Posts