HomeNyheterHvor mange av disse klassiske komediene med tema sport har du sett?
spot_img

Related Posts

Featured Artist

Kaleb Black

Painter

Kaleb started this adventure 7 years ago, when there was no real voice protecting the environment. His masterpieces promote saving the Earth.

Hvor mange av disse klassiske komediene med tema sport har du sett?

Sport og idrett er populære temaer i filmens verden, og i tillegg til en rekke mer seriøse drama- og actionfilmer finnes det selvfølgelig også en rekke komedier med sport som bakteppe. Og det er akkurat rollen som bakteppe som selve idretten ofte tar i både komedier og mer seriøse filmer. 

I for eksempel storfilmer som Rocky eller Martin Scorseses klassiker Raging Bull er for så vidt boksing tema, men det er andre ting som ligger i bakgrunnen og virkelig definerer filmene og historien. På samme måte kan man selvfølgelig følge med på en komedie med tema sport og idrett, uansett om man hater sport.

Noen av de store amerikanske filmene

Som på mange andre områder så er det amerikanske filmer som dominerer bildet. Det betyr igjen at vi nordmenn ofte må ta til takke med litt mer ukjente idretter, som for eksempel baseball eller amerikansk fotball. Nordmenn begynner for så vidt å bli litt bedre orientert også innenfor disse idrettene, med litt mer oppmerksomhet rundt for eksempel Super Bowl og dessuten mer popularitet rundt odds på amerikansk fotball eller hockey. De store selskapene som leverer odds på nett, inkludert norske favoritter som NordicBet, har også skjønt at nordmenn ikke bare er interessert i norsk fotball.

  • Happy Gilmore fra 1996 er en klassiker, med Adam Sandler i hovedrollen. Det er mange som enten elsker eller hater Sandler – så denne filmen forutsetter selvfølgelig at du er et fan av hans egen humor. Historien handler om en relativt mislykket ishockeyspiller, som begynner med golf for å prøve å tjene penger til bestemoren sin. 
  • DodgeBall: A True Underdog Story fra 2004 er enda en klassiker, med kjendisene Vince Vaughn og Ben Stiller i hovedrollene. Dodgeball, eller kanonball på godt norsk, er kanskje ikke en idrett på toppnivå, men i denne filmen så er det altså dodgeball som er tema i kampen mellom to gym. Historien er ganske innfløkt, med mange vendinger i løpet av historien.

Et par hyggelige norske komedier

Det er selvfølgelig ikke bare amerikanerne som kan lage gode komedier med tema idrett, og det finnes noen hyggelige norske bidrag innenfor denne sjangeren. Norsk kinobransje er hardt presset fra blant annet strømmetjenestene, og Norge er et lite marked. Likevel finner vi blant annet disse filmene på norsk:

  • Kong Curling handler, ikke veldig overraskende, om curling. I denne norske komedien fra 2011 finner vi Atle Antonsen i hovedrollen som den tidligere norgesmesteren Truls Paulsen. Han må samle det gamle laget igjen, og det blir ikke lettere av at Truls har 10 år på lukket psykiatrisk avdeling bak seg.

  • Lange flate ballær er en komedie fra 2006, regissert av den kjente norske regissøren Harald Zwart. Hovedrollene i denne filmen hadde vel neppe gjort det særlig bra på banen, men de gjør definitivt en innsats som både fotballsupportere og forkjempere for den lokale dialekten.

Hvis det er noen av disse filmene du ikke har sett enda, da er det bare å kaste seg ned i sofaen til helgen og få litt enkel moro og en gøy start på helgen.

Latest Posts