HomeUncategorizedDe beste filmene om penger
spot_img

Related Posts

Featured Artist

Kaleb Black

Painter

Kaleb started this adventure 7 years ago, when there was no real voice protecting the environment. His masterpieces promote saving the Earth.

De beste filmene om penger

Er du interessert i finans eller kanskje bare penger og valuta i det hele tatt? Så det kan være artig å se filmer som spesifikt handler om penger – enten det er å fokusere på investering, inntjening, sparing, gambling eller til og med manipulasjon. Temaet penger er interessant, både på godt og vondt. Å følge mennesker som jakter den store økonomiske jackpot-en er alltid spennende, og ikke minst underholdende. Og her får du noen forslag til de beste filmene som handler om penger.

The Wolf of Wall Street (2012)

En av Martin Scorseses mest populære filmer er dette komedie-dramaet basert på en sann historie. Vi følger aksjemegler Jordan Belfort (spilt av Leonardo DiCaprio) og hans ville liv hvor han selger aksjer og omsetter for milliarder til sitt eget selskap. Filmen er underholdende fra start til slutt, og vi får presentert både gode og dårlige sider ved ekstrem velstand. 

Filmen viser hvor lett det er å ty til ulovligheter i jakten på de store pengene, noe vi selvfølgelig ikke kan anbefale. Hvis du er interessert i aksjehandel, valuta og Bitcoin trading, så finnes det heldigvis muligheter for å tjene penger på lovlig vis også. 

Rounders (1998)

Videre til en annen film som stort sett også handler om penger. Rounders er en av de mest populære spillefilmene noensinne. Den handler om poker, der den legale Mike (spilt av Matt Damon) sitter ved bordet i forskjellige undergrunnsspill. Han er skarp, men han både en vinner og taper – strategien er selvfølgelig å skape et samlet overskudd ved i gjennomsnitt å vinne et bestemt antall big blinds per 100 hender.

Goodfellas (1990)

En annen Scorsese-film med kanskje mindre fokus på penger i seg selv, men der penger uansett spiller en stor rolle. Filmen følger gangsteren Henry Hill som aldri har hatt en vanlig jobb, men som i stedet jobber for mafiaen. Hans venn Jimmy arrangerer et kupp – det som faktisk er kjent som Lufthansa-kuppet – hvor de stjeler millioner av dollar. Goodfellas er basert på en sann historie.

Living on a Dollar (2013)

Til slutt skal det igjen handle om penger, men om å leve på så lite som mulig.

Living on a Dollar er en dokumentar der vi følger noen mennesker som lever på det som tilsvarer en dollar om dagen. Faktisk er dette virkeligheten for mer enn en milliard mennesker på jorden, så det er mer normalt enn man skulle tro. En veldig oppsiktsvekkende film som viser et litt annet pengepespektiv enn det vi er vant til.

Latest Posts