HomeUncategorizedDe beste filmene om investering
spot_img

Related Posts

Featured Artist

Kaleb Black

Painter

Kaleb started this adventure 7 years ago, when there was no real voice protecting the environment. His masterpieces promote saving the Earth.

De beste filmene om investering

Det er faktisk blitt laget overraskende bra filmer om aksjeinvestering og investeringsmarkedet, spesielt omkring Wall Street i New York. Investering høres kanskje tørt og kjedelig ut, men det har altså vært utgangspunktet for noen ganske så heseblesende filmeventyr. Her skal vi se litt nærmere på storfilmer som omhandler nettopp investering.

The Great Gatsby (1974 og 2011)

Det finnes flere utgaver av denne filmen, som egentlig er en filmatisering av F. Scott Ftizgeralds roman med samme roman. Universet i boken og filmen skildrer 1920-tallets New York, som var et mekka for børsmeglere. Hovedpersonen og historiens forteller, Nick Carraway, jobber med å selge obligasjoner på børsmarkedet i New York, og møter den mystiske J. Gatsby som holder legendariske fester i nabohuset på Long Island. Han viser seg også å være litt av en investor i en rekke butikker, og muligvis også i mer lyssky virksomhet i forbudstidens Amerika.

Filmutgaven fra 1974 med Robert Redford og Mia Farrow, er en av de mest kjente, men for et nyere publikum er Baz Luhrman’s film fra 2011 mer kjent. Luhrman skildrer 1920-tallets New York med hypermoderne virkemidler og musikk, som i mye større grad viser tidens ultraraske tempo og investeringsmarkedets hektiske oppsving. Som jo skulle få en legendarisk nedtur på slutten av årtiet. I The Great Gatsby ser vi investeringsmarkedet i New York sånn som mange kanskje forestiller seg det – glamorøst og hektisk med menn i like dresser og med hatt på rekker og rekker av skrivebord. Det er dog litt langt fra den virkeligheten dette innebærer i dag.

The Wolf of Wall Street (2013)

Martin Scorceses investeringsepos The Wolf of Wall Street med Leonardo DiCaprio i hovedrollen fikk utrolig stor suksess da den traff kinolerretet i 2013. Filmen tar utgangspunkt i nettopp Wall Street, men i jappetidens New York på 1980-tallet. Filmen handler om aksjemegleren Wolfort, som svindler seg gjennom New Yorks investeringslandskap gjennom 80- og 90-tallet. Det er en utrolig spennende og energisk film, som helt klart vekker interesse for investering og fremstiller den noe tørre virkeligheten som en helt ny verden av penger. Dette er dog ikke så langt fra sannheten. Investering er nemlig mye mer spennende enn mange tror.

Wall Street (1987)

I likhet med de to ovenstående filmene, handler Wall Street også om nettopp Wall Street, selve sentrumet for investering gjennom et helt århundre. Filmen har Michael Douglas i hovedrollen, som han også vant en Oscar-statuett for samme år. Filmen handler om den grådige og skruppelløse forretningsmannen Gordon Gekko, som ikke kunne få nok av pengene som investering kunne gi ham.

Inspirert til å starte ditt eget investeringseventyr?

Hvis du er blitt inspirert til å starte ditt eget investeringseventyr, så er det heldigvis ikke så vanskelig som det kanskje kan se ut som på film. Nå har vi jo nemlig en magisk ting som heter internett som gjør alt mye enklere – også investering. Du kan investere med bare få klikk og finne den beste trading app. Du kan investere med telefonen og fra datamaskin eller nettbrett, du skal bare finne en handelsplattform som lar deg handle med det du er interessert i å handle med, så kan du komme i gang med investeringseventyret allerede i dag.

Latest Posts