HomeUncategorizedInside Game: Innblikk inn i NBA-skandalen fra 2007
spot_img

Related Posts

Featured Artist

Kaleb Black

Painter

Kaleb started this adventure 7 years ago, when there was no real voice protecting the environment. His masterpieces promote saving the Earth.

Inside Game: Innblikk inn i NBA-skandalen fra 2007

Inside Game er en kommende Hollywood-produksjon som forteller historien om en massiv gamblingskandale i NBA for over et tiår siden. Historien satt dype spor i det amerikanske basket- og idrettsmiljøet.

Tim Donaghy var en kjent NBA-dommer som hver eneste uke løp rundt sammen med sportens største stjerner. Her dømte Donaghy kamp etter kamp mens han egentlig gikk rundt og holdt en av idrettens største skandaler noensinne skjult.

I 2007 kom de første rapportene om at Donaghy var under etterforsking av FBI. Det var dukket opp flere påstander om at Donaghy hadde bevisst påvirket poengdifferansen mellom lagene gjennom sine kjennelser.

Kilde: Unsplash

Donaghy valgte senere å erklære seg skyldig i to påtaler og fikk en 15 måneder lang fengselsstraff.

– Inside Game forteller hvordan liv kan påvirkes gjennom handlinger til noen som stiller seg over loven. Uetisk adferd ser så enkel ut, men den har nesten alltid en hake ved seg som er umulig å løpe fra. Vi er jo tross alt mennesker alle sammen, har regissør Randall Batinkoff uttalt.

Inside Game har premiere på utvalgte kinoer i USA i november. Om, og i så fall når, filmen kommer til Norge er foreløpig uklart. I hovedrollene ser vi Michael O´Keefe som Tim Donaghy sammen med blant andre Tommy Martino og Will Sasso. Særlig O´Keefe er et velkjent navn for alle som er interessert i sportsfilmer, og skuespilleren er kanskje mest kjent for sin rolle som Danny Noonan i golfklassikeren Caddyshack.

Betting har flere steder i USA vært sett på som lyssky aktivitet i lang tid, men i løpet av de seneste årene har stadig flere stater tillatt sportsspill og sørget for at den foregår under ordnede forhold. Også hjemme i Norge dukker det av og til opp mistenkelige innsatser på sportsspill, særlig i de lavere divisjonene, men vi har (inntil videre) vært forskånet mot større skandaler.

Odds og sportsspill er imidlertid helt lovlig her hjemme og alle bookmakere som tilbyr spill i Norge oppfyller bestemte standarder og følger strenge lover. Det er derfor helt trygt å spille på en fotball- eller basketkamp hos din bookmaker. Her er bonusene du i øyeblikket finner hos populære norske oddssider på nett.

Flere skandaler på vei?

Inside Game kommer neppe til å bli en film som NBA-ledelsen, eller menneskene bak NFL, MLB eller NHL for den del, hopper i taket av. Filmen retter søkelyset mot hvordan noen på sportens innside kunne bli så sterkt påvirket av mennesker med økonomiske bakenforliggende på utsiden.

Kilde: Unsplash

NBA har de seneste år tatt skritt for å kunne overvåke spillmarkedet og lettere oppdage mistenkelige innsatser. Blant annet har man inngått et samarbeid med Sportsradar, en datautbyder som overvåker spillaktiviteter og -trender fra mer enn 550 bookmakere verden over.

Tim Donaghy betalte dyrt for sine ulovligheter. Ikke bare måtte han tilbringe flere hundre dager i fengsel, han mistet også jobben, ble idømt erstatning og måtte se kona forlate ham. Likevel tror den i dag 52 år gamle Donaghy at idretten ikke har sett sin siste gambling-skandale.

– Jeg tror en ny skandale står på trappene, men på college-nivå. Her er det mange sårbare spillere som ikke har økonomi til å oppfylle familiens behov, sa Donaghy tidligere i år.

Latest Posts