HomeNyheterSlik ble streaming på nett populært
spot_img

Related Posts

Featured Artist

Kaleb Black

Painter

Kaleb started this adventure 7 years ago, when there was no real voice protecting the environment. His masterpieces promote saving the Earth.

Slik ble streaming på nett populært

Tjenester som Netflix, HBO, Viaplay, og mange flere er i dag på mange måter bare godtatt som en del av hverdagene. De færreste av oss kan se for oss et liv uten dem, men selv bare for 10 år siden hadde ingen nordmenn disse tjenestene i sine hjem. Netflix leverte faktisk i mange år bare videokassetter og DVD-er på døra hjem til folk i USA. Mye har derimot endret seg siden den gang, men hvordan kom vi så langt at vi i dag betaler kostnaden av en enkelt DVD, for 10 år siden, i månedsavgift for tusener av serier og filmer?

Streaming startet som det meste uten gode reguleringer, men da disse kom på plass var det ulovlig streaming det var snakk om. I internettets tidlige alder så naturligvis folk sitt snitt til å dele sine filmer og sin musikk med andre. Mange husker nok tjenester som Limewire, Bearshare, og lignende musikkdelingstjenester. Disse ga deg et bibliotek av millioner av forskjellige sanger, og det var helt gratis. Den eneste haken var selvfølgelig at det var komplett ulovlig. Kanskje var det gråsoner i starten av internettet, men det skulle fort bli store straffer for de som deltok, og da spesielt de som delte musikken.

Det samme skjedde over nettet med filmer og TV-serier. Der tjenester som Limewire og Bearshare, med flere, derimot var nedlastbare programmer, så valgte de som delte filmer og TV-serier å gjøre dette over nettet. ThePirateBay er kanskje her er den best kjente aktøren. Disse svenske gutta fikk tross alt en skikkelig smekk på hånda, men så åpnet de til gjengjeld også et populært politisk parti. På denne tiden ble streaming mer en politisk sak enn den nødvendigheten det er for mange i dag. Det fantes millioner av mennesker som bare lastet ned filmer og TV-serier de mest sannsynlig aldri ville se. Men hvorfor ikke raske med seg litt av hvert når alt tross alt var gratis?

Fra gratis til betalte tjenester

Vi vet derimot at tjenester innenfor streaming av musikk og filmer som var populære bare for et tiår siden ikke er like gunstige den dag i dag. Det er enkelt å hoppe til konklusjoner og si at dette stammer fra det faktum at sikkerheten over nett er høyere. Allikevel stemmer ikke dette helt med sannheten. Delerne er der ute fortsatt, men selskapene som selger streamingtjenester har rett og slett gjort at det ikke nødvendigvis er verdt det å laste ned filmer og TV-serier ulovlig lengre. Spesielt viktig her har skammelig lave priser, ofte helt ned til 50kr i måneden, vært en viktig faktor.

Med betalte tjenester trenger en ikke skvette i buksa av virustrusler. En bør fortsatt investere i et program slik som Bitdefender, men en besøker nå såpass trygge tjenester at det nesten ikke ville vært nødvendig, hvis det ikke var for de aller mest hardcore hackerne der ute. I gamle dager var det dog ikke bare virus som kunne dukke opp, men hvem visste egentlig hva video eller lydfilen man lastet ned inneholdte. Her kunne det være både pornografi og familiefilmer for alt en visste. En stolte tross alt bare på at en fremmed hadde gode intensjoner. Dette bringer opp et annet godt poeng – nemlig kvaliteten på tjenestene en får.

Selv om det riktignok fortsatt ligger verdi i å få se splitter nye filmer som ikke er tilgjengelig noe annet sted, så var det ikke bare disse som hadde dårlig kvalitet hos streaming sider. Gamle klassikere, moderne komedier, og lange TV-serier kunne ha dårlige bilder eller dårlig lyd. Noen ganger sto dette klart og tydelig i beskrivelsen, men andre ganger tok det flere timers nedlasting før en faktisk ble informert om dette gjennom å se på. Det å se på ustabil kvalitet, og kanskje ikke en gang få filmen på sitt eget språk, er simpelthen ikke verdt det for å spare 50kr, og dermed lener folk flest i dag mot streamingtjenestene. Dessuten er tjenestene kompatible med TV-er og andre enheter. Det finnes rett og slett en million grunner for å ville bo her i Vesten.

Hold deg trygg om du skal streame ulovlig

Noen ganger har dog ikke streaming tjenestene akkurat det du ønsker. Kanskje er det en spesiell fotballkamp, eller den splitter nye filmen vi nevnte tidligere. Det beste alternativet er å lete etter et lovlig og fullt ut trygt alternativ, som for eksempel å dra på kamp eller kino på egenhånd, eller finne frem en streamingtjeneste. Men det er derimot ikke alltid at dette går, og da er det viktig å holde seg trygg. Selv om du finner en side på nett som sender det arrangementet du leter etter helt gratis, så kan det fort være store kostnader knyttet til å bli hacket her. Individer med skumle hensikter kan nemlig sitte på den andre siden av skjermen, og før du vet ordet av det, så har de stjålet dine sensitive data – veien videre herfra er det mye de kan gjøre.

Derfor er det viktig å holde seg trygg på nett dersom du velger å gå ruten å benytte deg av ulovlig streaming. Det kan være innafor å bare se en enkelt kamp dersom ingen tjenester der ute lar deg betale for det. En antivirustjeneste som tidligere nevnte Bitdefender kan være din reddende engel her. Ikke la hackerne bare godte seg i din svake sikkerhet. Hold deg trygg, uansett hvor du skal streame. Det åpner opp mulighetene for at du kan be hvem som helst sende deg et signal.

Nyt streaming mulighetene med hele familien

Streaming, både i henhold til musikk og filmer, har hatt en ganske interessant historie allerede. Tross få år på beina, så har streaming vært i gjennom en ganske tøff transformering. Fra nærmest kun å være ulovlig deling, så er det i dag for det meste det lovlige som gjelder.

Allikevel kan det være fristende, når din favorittfilm eller en viktig kamp ikke sendes hos tjenesten, å begi seg ut på det ulovlige markedet. Det viktigste er dog at du sikrer deg med antivirusprogram her!

Latest Posts