HomeNyheterArme Riddere
spot_img

Related Posts

Featured Artist

Kaleb Black

Painter

Kaleb started this adventure 7 years ago, when there was no real voice protecting the environment. His masterpieces promote saving the Earth.

Arme Riddere

Hva skjer når fire kompiser får til det tilsynelatende umulige, og får tolv rette i tipping? Jo, gevinsten blir stor og problemet med å fordele vanskeligere. Dette er handlingen i den spennende filmen Arme Riddere med Kyrre Hellum, Henrik Mestad og Marie Blokhus i ledelsen.

En kortvarig gevinst

Arme riddere er en krim-komedie fra 2011, regissert av Magnus Martensen. Filmen handler om Oscar Svensen som våkner vettskremt og dekket av blod i en strippebule ved Svinesund. I hendene holder han en hagle og rundt han ligger åtte lik, for å gjøre ting verre står kripos-etterforsker Solør med en pistol rettet mot han. Oscar forsøker å forklare sin uskyld, men den dramatiske scenen gir Solør god grunn til å erklære han som skyldig. I et desperat forsøk om så slippe straff forteller Oscar om suksesshistorien som gikk skeis.

Han og tre venner fikk utrolig nok tolv rette i tipping og vant den svimlende premien på 1 739 361 kr. Det som i utgangspunkt er alles drøm og best tenkelig scenario, går galt. Gleden var kortvarig, og det viste seg at det var vanskelig å dele pengene på fire. Handlingen tar sted i Østfold, på grensen til Sverige. Her blir du presenter for stereotypiske rånere og østlendinger som sørger for humoristiske innslag i filmen.

En skittenkomedie

Arme Riddere kan betegnes som en skittenkomedie fylt med action og grov handling. Guttegjengen som i utgangspunktet opptrådde som småkjeltringer kommer i en stor-kriminell situasjon når pengene skal deles. Filmen er påvirket av voldsscener av grov sort, og er for deg som liker de mer groteske filmene. Den byr på spenning og ikke minst godt filmhåndverk. Det er nemlig filmingen, timingen, klippingen og replikkene som gjør dette til en godt gjennomført film som er verdt å få med seg.

Det skal nevnes at filmen har en anbefalt aldersgrense på elleve år, men er stadig preget av vold, sleske karakterer og blod som kan være uhyggelig for noen. Er du dog en karakter som liker litt ekkel humor og genuint morsomme situasjoner, med innspill av ubehagelige scener, er dette filmen for deg.

En Jo Nesbø klassiker
Filmen baseres på en historie av forfatter Jo Nesbø. Mysteriet ender med en tvist som får seerne til å undre seg. Den blodfylte røverhistorien har det den trenger for å oppfylle kravene til en krim-komedie og baseres på rølpehumor og overdreven voldsbruk. De sterkt karikerte figurene former handlingen, der anerkjente Henrik Mestad opptrer som tøff bad-cop og Mads Ousdal som morsom og bedrøvelig kompis.

Arme Riddere er god underholdning og en film med flere høydepunkter. Den er for deg som elsker en salig blanding av humor og krim, og som ikke er redd for blodfylte scener. Jo Nesbøs historie kommer ut i filmuniverset som en spennende og dramatisk handling, der vennskap og lojalitet blir satt på prøve. Arme Riddere har fått en IMDB score på 6.6 og er en norsk film det er verdt å se. Filmen har gode skuespillere og vittige scener som alt i alt sørger for en god filmopplevelse.

Previous article
Next article

Latest Posts