spot_img

Related Posts

Featured Artist

Kaleb Black

Painter

Kaleb started this adventure 7 years ago, when there was no real voice protecting the environment. His masterpieces promote saving the Earth.

Burlesque

Everything you dream of, But never can possess, Nothing’s what it seems, Welcome to Burlesque.

I filmen Burlesque møter vi den unge Ali(ce) som drar til L.A. for å søke lykken som sanger/danser. Hun reiser dermed fra Iowa, fra fattigdom og ingen familie. I L.A. oppdager hun klubben ‘Burlesque’, Sunset Strips beste utsikt, helt uten vinduer. Hun søker jobb som danser, uten å lykkes, men hun blir værende som servitør. Enn så lenge.

Filmens oppsett og historie kan til en viss grad minne om Coyote Ugly. Ung jente reiser fra lite sted til større sted for å søke lykken som sanger/danser. Finner kul klubb, søker om jobb, blir avvist. Ikke sant? Men selv om historien er lik, så blir disse to filmene vidt forskjellige.

Burlesque er dynket i blingkostymer, sminke, parykker og glam. Cher spiller bra som klubbeieren Tess, og Christina Aguilera overrasker i rollen som Ali. Vi visste jo alle at hun kan synge, men i denne filmen får hun fram stemmen sin på en helt ny måte.

Det er mange sanger og danser i denne filmen, og hvis ikke foten rykker med under én av dem, så eier du ikke musikalskhet. Er du dame/jente, så kommer du til å gå ut av salen med ønske om å lære deg og danse burlesque, og er du mann/gutt, kommer du til å gå ut av salen med ønske om å se kjæresten din danse burlesque.

Burlesque er en skikkelig feelgood-film. Historien er nødvendigvis ikke verdens mest solide, men vokalistene, sangene og dansene trekker opp. Både tårene og gåsehuden dukket opp da Cher sangYou Haven’t Seen the Last of Me.

Jeg har i skrivende stund sett filmen to ganger på kino, og i løpet av de neste dagene dumper Soundtracket ned i postkassa mi. Jeg har nemlig tenkt å dundre sangene over stereoen på rommet mitt, og vrikke litt løs og late som jeg kan danse. So, show me how you burlesque

Terningkast: 5

Anmeldelse og kilde: Mirar (Marte) på mirar.blogg.no

 

Previous article
Next article

Latest Posts