HomeNyheterCamp kulinaris
spot_img

Related Posts

Featured Artist

Kaleb Black

Painter

Kaleb started this adventure 7 years ago, when there was no real voice protecting the environment. His masterpieces promote saving the Earth.

Camp kulinaris

Kjendisprofiler får satt kokkevnene sine på prøve når de skal konkurrere mot hverandre i Camp kullinaris. Her møter du en rekke kjente norske fjes som flytter sammen og jobber om å drive sin helt egen restaurant. Det hele styres av mesterkokk Kjartan Skjelde, som stiller høye krav til amatørkokkene.

Bli kjent med deltakerne

I Camp kulinaris møter du deltakere fra hele kjendisverdenen. Tv- personlighet Linni Meister, tidligere Farmen deltaker Lothepus, sangerinne Alexandra Joner, skuespiller Kim Kolstad og alles «Charter-Svein» er med i gjengen som kjemper på kjøkkenet. Kjartan Skjelde som leder det hele, var medlem på det norske kokkelandslaget fra 2005 til 2008. Programmet har i alt hatt fire sesonger, som alle har gått på TV3 fra mandag til onsdag.

For mange kokker på kjøkkenet?

Seriens første episoder er preget av kaos, når 10 mennesker kommer inn på et kjøkken og skal forsøke å kokkelere i verdensklasse. Det blir fort klart at noen har lagd mer mat enn andre, og det finnes god underholdning i Paradise Hotell deltakere som skal sløye fisk, og når Hans-Erik Dyvik Huseby skal dandere delikate desserter. Det er nemlig ikke enkle hverdagsretter som skal alges, Skjelde stiller høye krav til deltakerne og maten de lager skal serveres til helt ekte kunder.

Etter hvert som tiden på kjøkkenet går, blir fler og fler deltakere stemt ut, og til slutt er det kun de beste som står igjen. Kjendisene lærer tilsynelatende mye på kort tid, og det er flere av dem som overraske både mesterkokken og seerne. De siste episodene viser stort kokketalent og en gjev konkurranse om seieren. Her har blant annet komiker Terje Sporsheim imponert.

Uke etter uke

Programmet er delt opp i uker, der det velges en restaurantsjef for hver periode. Kjartan Skjelde holder et mesterkurs for deltakerne, som er viktig for ukas utfordring. Her gjelder det å holde tunga rett i munnen, og følge med på kokkens teknikk. Deretter skal deltakerne selv settes på prøve og de lager en prøvemeny som skal vurderes av kokken.

Konkurransens høydepunkt er serveringen, der kjendisens ofte må lage mat for opp til 30 gjester. Som om ikke det var nok, er det også en ekspert-jury som vurderer gjennomførelsen av oppdraget. Ettersom det er en hel restaurant som skal styres, blir deltakerne nødt til å prestere på alle felt, ikke bare i kjøkkenet. Det er nemlig de som står for servering og mottakelse av gjestene. Dersom juryen vurderer oppdraget som godkjent, blir restaurantsjefen immun og får velge en førstelærling. Den følgende dagen er det konkurranse dag, en utslagsrunde der taperen blir valgt som andrelærling. De to lærlingene ender opp i en utslagsduell, der taperen må forlate Campen.

Camp kullinaris byr på spenning, kokekunst og humor, når kjendiser skal prøve seg som restauranteiere. Serien byr på en blanding av hyggelige stunder, vittige kommentarer, morsomme hendelser og herd konkurranse. Underveis i konkurransen kommer nye deltakere inn og konkurransen tilspisser seg mot slutten, der kun de beste står igjen. Camp kulinaris er et hyggelig program som passer til hele familien.

Previous article
Next article

Latest Posts