HomeAnmeldelserMørke sjeler
spot_img

Related Posts

Featured Artist

Kaleb Black

Painter

Kaleb started this adventure 7 years ago, when there was no real voice protecting the environment. His masterpieces promote saving the Earth.

Mørke sjeler

Er det en skrekkfilm? Er det en polistisk film? Eller er det et sammensurium av begge to? Hva som er fasiten for Mørke Sjeler, er ikke godt å si.

Mørke Sjeler har høstet mye bra kritikk på filmfestivaler rundt om i verden, og filmen har fått 6.2 av 10 mulige på ImdBs skala, noe som slett ikke er dårlig. Jeg tror rett og slett at dette er en norsk film som ikke passer for nordmenn.

For dette er absolutt ikke en dårlig film. Det er ikke det beste jeg har sett, men den er absolutt ikke den verste heller.

Mørke Sjeler handler om Johanna, en ung jente som blir drept på joggetur i skogen. Men hun dør ikke, selv om hun selv sikkert hadde ønsket at hun hadde gjort det…

På kort tid er ikke Johanna alene om å bli drept uten å dø, og faren hennes, Morten, syns politiet gjør alt for lite for å finne gjerningsmannen. Dermed starter han sin egen lille etterforskning. Det han finner er urovekkende, pussig og uforklarlig, og omhandler en gammel, gryntende mann, en gjeng yngre menn i oransje dresser, og masse svart gørr.

Mange mener at dette er den dårligste filmen de noen gang har sett, og jeg skjønner dem. Dette er ikke en enkel film, og den er ikke som alle andre skrekkfilmer heller. Den er filmet på en anderledes måte, og historien den forteller er ikke blitt fortalt før. Det er ingen spesialeffekter, og ingen morder(e).

Det er også fundert i om filmen er en kunstnerisk framstilling av hvordan oljeindustrien er i Norge i dag. Mye av filmen har med, og foregår på og ved et oljeanlegg, og den spiller en stor rolle i filmen.

Det er vanskelig å forklare noe om filmen, og det er også vanskelig å finne en fasit på hva den handler om. Det er noe man må avgjøre selv ved å se filmen.

Det jeg syns var best med filmen, var hvordan faren, Morten, framsto. Det tok ikke mange minuttene før jeg hadde fått en stor medfølelse for han, og jeg satt å håpet at alt skulle ordne seg for han til slutt. Det som er spennende med denne filmen, er dessuten at det er en aldrende far som er personen som klarer seg best, og ikke en slank og smekker Hollywoodguy. Litt utenom normalen med andre ord.

Det er gøy at hele filminspillingen foregår i Oslo, og ved i alle fall én anledning gjenkjente jeg et sted jeg har vært før. Det er også gøy å se igjen kjente skuespillere sammen med flere gode, yngre skuespillere.

Noe som er verdt å merke seg, er at regissørene er franske. Jeg tror at dette kan ha en innvirkning på hvordan nordmenn ser på filmen. Franske filmer gjør det sjeldent stort i Norge, av den grunn at nordmenn ikke helt tenker i samme baner som en franskmann.

Kort oppsummert handler filmen om en eldre badguy, en gjeng oransjekledde tjenere, en pappa på søken etter svar, et Oslo fullt av zombier og, som nevnt, masse svart gørr.

Terningkast: 3

Anmeldelse og kilde: Mirar (Marte) på mirar.blogg.no

Previous article
Next article

Latest Posts