spot_img

Related Posts

Featured Artist

Kaleb Black

Painter

Kaleb started this adventure 7 years ago, when there was no real voice protecting the environment. His masterpieces promote saving the Earth.

The Tourist

I filmen ‘The Tourist’ møter vi aller først Elise Clifton-Ward i Angelina Jolies skikkelse. La oss si at hun er forfulgt fordi hun er kjæresten til Alexander Pearce, en superskurk som har gått under jorden og som kommuniserer via brev (guri, så gammeldags!). Av de viktige rollene, er det Frank Tupelo, spilt av Johnny Depp, som dukker opp nummer to. Elise har nemlig fått beskjed fra Alexander om å dra med toget til Venezia. På toget skal hun finne en mann som ligner på Alexander, for så å late som om det er han. Alt for å avlede politiet.

Videre utvikler filmen seg til det vanlige good vs. evil-scenarioet. Eller?
Til å være en actionfilm, så er det ikke særlig mye action å spore, og for alle som har sett ‘Pirates of the Carribean’-filmene, så blir filmen heller en komedie hvor man får se Captain Jack Sparrow (også spilt av Depp) som en vanlig mann. I en scene, hvor Frank rømmer ved å løpe over et tak, var det som å se Captain Jack Sparrow løpe fra badguyene i Pirates-filmen.

Jeg vet ikke om regissør Florian Henckel von Donnersmarck (wow!) hadde ment at folk skulle le flere ganger under filmen, men det var akkurat det flere i salen gjorde. Selv satt jeg med et smil om munnen så og si hele filmen, og sammenlignet Frank med Captain Jack Sparrow halvparten av tida.

Som sagt; Filmen utvikler seg til et typisk good vs. bad-scenario, og man tror man vet hvordan det vil enda. Vel, der tar man feil. Du vil kanskje kunne gjette det to minutter før du får vite sannheten, hvis du klarer å gjette det før, er du egentlig ganske god. Det går ikke opp for en hva som egentlig skjer, før det skjer.

Alt i alt, så var det som alltid en god karaktertolking av Depp, men jeg ble positivt overrasket. Når det gjelder Jolie, så redder hun mye på at hun er vakker. Jeg vil så gjerne at hun skal være superflink siden jeg liker henne, men for å være ærlig, så blir det litt flatt. Depp hjelper med å holde oppe volumet gjennom filmen.

Selv om Jolie så absolutt har spilt bedre, så er denne filmen jommen verdt pengene. God actionfilm der hjernecellene får jobbe i middels tempo. Jeg ble til dels positivt overrasket, men vil påstå at dette er mer en actionkomedie enn en ren action.Liker du hverken action, komedie, Depp eller Jolie, dra å se den for å se Venezia; jeg lover; du får lyst til å sjekke SAS etterpå.. Positivt

Terningkast: 4

Anmeldelse og kilde: Mirar (Marte) på mirar.blogg.no

Latest Posts